ULTIMA ORĂ Guvernul interimar îi propune Parlamentului să declare stare de urgență pe întreg teritoriul Republicii Moldova

Guvernul interimar îi propune Parlamentului să declare stare de urgență pe întreg teritoriul Republicii Moldova. Decizia a fost luată în urma Raportului Comisiei pentru Situaţii Excepţionale a Republicii...

Guvernul interimar îi propune Parlamentului să declare stare de urgență pe întreg teritoriul Republicii Moldova. Decizia a fost luată în urma Raportului Comisiei pentru Situaţii Excepţionale a Republicii Moldova privind necesitatea declarării stării de urgenţă. Decizia a fost luată în această seară, la ședința Cabinetului de miniștri.

“Pentru a evita speculațiile, starea de urgență nu reprezintă închiderea economiei, ci reprezintă un instrument care lărgește marja de a acțiuni a statului. Acțiunile sunt dependente de comportamentul cetățenilor. În condițiile în care suntem cu un mandat limitat, nu indicăm termenul în care să fie declarată starea de urgență, în speranță că Parlamentul va indica termenul adecvat”, a declarat ministrul interimar al Justiției, Fadei Nagacevschi.

Prezenta hotărâre intră în vigoare la data publicării în Monitorul Oficial al Republicii Moldova. Precizăm că astăzi în țară a fost înregistrat un nou antirecord. Din cauza virusului COVID-19, au murit 46 de persoane. Alte 917 cazuri noi de infecție înregistrate pe parcursul zilei.

In this article