UE va livra Ucrainei un nou ajutor militar, în valoare de 500 de milioane de euro

Şeful diplomaţiei UE, Josep Borrell, a anunţat vineri că blocul comunitar va livra Ucrainei un nou ajutor militar, în valoare de 500 de milioane de euro. Borrell şi-a exprimat...

Şeful diplomaţiei UE, Josep Borrell, a anunţat vineri că blocul comunitar va livra Ucrainei un nou ajutor militar, în valoare de 500 de milioane de euro. Borrell şi-a exprimat încrederea că în următoarele zile se va putea ajunge la un acord privind un embargou asupra petrolului rusesc.

Josep Borrell a precizat, într-o discuţie cu presa în marja reuniunii miniştrilor de externe ai G7 de la Weissenhaus (nordul Germaniei), că noul sprijin militar pentru Ucraina va fi pentru armament greu – cum sunt tancurile -, iar ajutorul total livrat până acum de UE se va ridica astfel la circa 2 miliarde de euro.

„Un nou impuls pentru sprijin militar. (Va fi) mai mare presiune asupra Rusiei, cu sancţiuni economice şi continuarea izolării internaţionale a Rusiei şi combaterea dezinformării”, a spus el, potrivit Reuters, preluată de Agerpres.

Şeful diplomaţiei UE s-a declarat de asemenea optimist că în următoarele zile ar putea fi convenit un embargou la nivelul Uniunii asupra petrolului rus.

 

In this article