O studentă din Nigeria a fost omorâtă în bătaie și incendiată de colegi

O studentă din Nigeria a fost omorâtă în bătaie și incendiată de colegi, care au acuzat-o că a trimis într-un grup de WhatsApp mesaje considerate de aceștia blasfemii....

O studentă din Nigeria a fost omorâtă în bătaie și incendiată de colegi, care au acuzat-o că a trimis într-un grup de WhatsApp mesaje considerate de aceștia blasfemii. Martorii au povestit că polițiștii și câțiva reprezentanți ai școlii au încercat să o salveze pe tânără, însă nu au putut face față “furiei studenților”, relatează The Guardian.

Unitatea de învățământ situată în statul Sokoto din nord-vestul Nigeriei a fost imediat închisă în urma tragediei, mai scrie sursa citată.

Doi suspecți au fost arestați, a declarat un purtător de cuvânt al autorităților din Sokoto.

Tânăra ucisă, pe numele său Deborah Samuel, ar fi trimis un mesaj audio în care îl pomenea pe profetul Mahomed, lucru care a stârnit furia colegilor săi.

“Există un grup WhatsApp folosit de studenți, iar o colegă de religie musulmană a postat acolo un articol cu referire la islam. Deborah a criticat postarea. Ea a trimis un mesaj audio cu comentarii jignitoare despre profet, considerate blasfemii. Asta a declanșat totul”, a spus unul dintre martori, care a dorit să rămână sub protecția anonimatului.

Poliția a încercat să o salveze pe tânăra studentă, dar nu au putut face față revoltei colegilor săi, au mai povestit martorii.

“Poliția a folosit gaze lacrimogene, apoi a început să tragă focuri în aer pentru a dispersa studenții, dar aceștia au rezistat”, a spus Summayya Usman Inname, martoră și ea la incident.

“După ce studenții au început să arunce cu bețe și cu pietre în ei, polițiștii au renunțat să mai încerce să o salveze. Fata a fost bătută cu bastoane și pietre până și-a dat suflarea, apoi au incendiat-o”, mai povestește martora.

Reprezentanții colegiului Shehu Shagari din Sokoto, unde a avut loc evenimentul, au declarat că unitatea fost închisă pe termen nelimitat, “după furia studenților”.

În 2007, elevii musulmani de la o școală din nord-estul țării au bătut până la moarte o profesoară după ce au acuzat-o că a profanat Coranul.

Sursa: digi24.ro

In this article