UE ar putea aloca Moldovei un miliard de euro

Şeful delegaţiei Parlamentului European pentru dezvoltarea relaţiilor cu Moldova, europarlamentarul român Siegfried Mureşan, a declarat că în următorii şapte ani, Uniunii Europeană ar putea aloca Moldovei de la...

Şeful delegaţiei Parlamentului European pentru dezvoltarea relaţiilor cu Moldova, europarlamentarul român Siegfried Mureşan, a declarat că în următorii şapte ani, Uniunii Europeană ar putea aloca Moldovei de la 900 milioane până la 1 mlrd. de euro.

Potrivit agenţiei Infotag, despre aceasta el a declarat într-un interviu pentru postul de televiziune TVR-Moldova.

El a menţionat că în această perioadă UE ar putea acorda ţărilor din Parteneriatul Estic peste 20,5 miliarde de euro, transmite Știri.md.

Preşedintele Delegaţiei Parlamentului European pentru relaţia cu Parlamentul Republicii Moldova, Siegfried Mureşan, spune că

“Cei mai mulţi bani vor fi concentraţi în proiecte de infrastructură si interconectarea energetică a ţării cu spaţiul comunitar. Astfel ponderea fondurilor UE în asemenea programe va creşte de la 20 la 50% din volumul total”, a menţionat Mureşan.

În ultimii şapte ani, Republica Moldova a primit peste 700 de milioane de euro din partea Uniunii Europene.

La începutul lunii octombrie, Comisia Europeană a decis să aloce în viitorul apropiat prima tranşă din asistenţa macrofinanciară totale de 100 de milioane de euro, care a fost îngheţată în 2017.

In this article


Join the Conversation