Ucraina interzice înotul și pescuitul în Marea Neagră

Ucraina interzice înotul și pescuitul în Marea Neagră, a subliniat șeful Administrației Militare a Odesei, Oleh Kiper. Salinitatea apei din Marea Neagră, ce a scăzut de aproape trei...

Ucraina interzice înotul și pescuitul în Marea Neagră, a subliniat șeful Administrației Militare a Odesei, Oleh Kiper. Salinitatea apei din Marea Neagră, ce a scăzut de aproape trei ori din cauza distrugerii Centralei Hidroelectrice Kahovka, se stabilizează treptat.

Ucraina interzice înotul și pescuitul în Marea Neagră și a anunțat că salinitatea apei ar putea reveni la normal în doar o săptămână, a declarat Oleh Kiper, potrivit European Pravda.

După ce au fost prelevate probe din mare, s-a constatat, de asemenea, că indicatorii biochimici sunt în limitele normale.

Cu toate acestea, apa din Marea Neagră nu este curată din cauza pătrunderii apelor poluate aduse de curent după aruncarea în aer a centralei Kakhovka.

„Din păcate, înregistrăm câteva fenomene mortale: distrugerea vieții animale și a plantelor, care este, de fapt, un ecocid”, a spus Kiper.

In this article