Primăria Municipiului Chișinău a anunțat că va continua să ofere sprijin copiilor din familii de refugiați ucraineni

Primăria Municipiului Chișinău a anunțat că va continua să ofere sprijin copiilor din familii de refugiați ucraineni care s-au stabilit temporar în capitala Republicii Moldova. Serviciile educaționale, sociale...

Primăria Municipiului Chișinău a anunțat că va continua să ofere sprijin copiilor din familii de refugiați ucraineni care s-au stabilit temporar în capitala Republicii Moldova. Serviciile educaționale, sociale și de sănătate rămân domeniile cele mai solicitate de către această comunitate.

În urma discuțiilor purtate între viceprimarul Angela Cutasevici și reprezentanții UNHCR Moldova, Ministerului Muncii, Protecției Sociale și Familiei și Direcției Generale pentru Protecția Drepturilor Copilului, s-a abordat posibilitatea extinderii centrelor de zi pentru copii cu vârste între 0 și 3 ani, în scopul facilitării înscrierii copiilor refugiați.

Angela Cutasevici a subliniat importanța cooperării internaționale în sprijinirea acestui demers, afirmând că partenerii internaționali sunt interesați de susținerea unui centru de îngrijire de zi în Chișinău, având în vedere numărul mare de refugiați care locuiesc în capitală.

Prin intermediul Programului Național al Ministerului Muncii și Protecției Sociale pentru servicii de creșe, se urmărește coordonarea acestei inițiative și creșterea capacității centrelor de îngrijire de zi pentru a răspunde nevoilor copiilor refugiați. Astfel, Primăria Chișinău continuă să se implice activ în gestionarea crizei refugiaților și acordă sprijin comunității ucrainene temporar stabilită în oraș.

Această inițiativă evidențiază angajamentul și deschiderea autorităților locale în a asigura un mediu sigur și propice dezvoltării copiilor refugiați, în colaborare cu partenerii internaționali și instituțiile responsabile din Republica Moldova.

In this article