Ucraina a recucerit o parte din teritoriul din apropiere de Bahmut

Șeful mercenarilor Wagner, Evgheni Prigojin, a anunțat, luni, că forţele ucrainene au recucerit o parte din aşezarea Berhivka, aflată la nord de Bahmut, în estul Ucrainei. Oamenii lui...

Șeful mercenarilor Wagner, Evgheni Prigojin, a anunțat, luni, că forţele ucrainene au recucerit o parte din aşezarea Berhivka, aflată la nord de Bahmut, în estul Ucrainei.

Oamenii lui Prigojin au capturat Bahmutul luna trecută, după cea mai lungă bătălie din timpul războiului, şi a predat poziţiile sale trupelor regulate ruseşti. În acest timp, forţele ucrainene au continuat să atace zonele din apropierea oraşului, transmite breakingnews.md cu referire la News.ro.

“Acum, o parte din aşezarea Berhivka a fost deja pierdută, trupele fug în linişte. Ruşine!”, a spus, într-un mesaj audio publicat de serviciul său de presă pe Telegram, Evgheni Prigojin.

Reluându-şi atacurile la adresa ministrului apărării, Serghei Şoigu, şi a şefului Statului Major General, Valeri Gherasimov, Prigojin i-a îndemnat să vină pe front pentru a mobiliza trupele. “Haideţi, puteţi să o faceţi!”, a spus el. “Şi dacă nu puteţi, veţi muri ca nişte eroi”, a comentat el ironic.

Prigojin are de mult timp o dispută publică cu Şoigu şi Gherasimov pe care îi acuză frecvent că nu au reuşit să furnizeze suficientă muniţie şi sprijin pentru mecenarii Wagner la Bahmut, făcându-l astfel să sufere inutil pierderi grele, notează Reuters

Declaraţiile lui Prigojin vin în condiţiile în care Rusia a declarat luni că forţele sale au zădărnicit o ofensivă ucraineană majoră în cinci puncte de-a lungul frontului din regiunea ucraineană Doneţk şi că au fost ucişi sute de soldaţi inamici. Ministerul rus al Apărării a difuzat o înregistrare video în care, potrivit acesteia, se vedeau mai multe vehicule blindate ucrainene pe un câmp care explodau după ce au fost lovite. Forţele ruseşti au ucis 250 de soldaţi ucraineni şi au distrus 16 tancuri, trei vehicule de luptă de infanterie şi 21 de vehicule blindate de luptă, a precizat ministerul. Şeful Statului Major General rus, Valeri Gherasimov, care este responsabil de operaţiunea militară a Moscovei în Ucraina, se afla în zonă în momentul atacului ucrainean, a precizat ministerul.

Pe de altă parte, unii bloggeri militari ruşi au raportat, de asemenea, lupte grele luni dimineaţă în zona Bahmut, în apropiere de Soledar şi Vuhledar.

In this article