Ucraina a lansat un atac cu drone în vestul Rusiei. Doi oameni au murit

Un atac ucrainean cu drone a ucis doi oameni în regiunea rusă de frontieră Belgorod, în vestul ţării, a informat guvernatorul local sâmbătă dimineaţa, notează AFP, preluată de...

Un atac ucrainean cu drone a ucis doi oameni în regiunea rusă de frontieră Belgorod, în vestul ţării, a informat guvernatorul local sâmbătă dimineaţa, notează AFP, preluată de Agerpres.

„Satul Poroz, din cartierul urban Graivoron, a fost atacat de forţele armate ucrainene cu drone. În urma proiectării a două dispozitive explozive, o clădire de locuinţe a luat foc (…) doi civili au murit”, a spus Viaceslav Gladkov pe Telegram, precizând că este vorba despre o femeie şi un bărbat.

O clădire rezidenţială şi un hambar au fost „arse complet”, iar o altă clădire rezidenţială a fost grav avariată, a adăugat Gladkov, subliniind că la faţa locului se aflau serviciile de urgenţă. Anterior, sâmbătă, guvernatorul a raportat un alt atac cu dronă lansat de Kiev în satul Istobnoe, care nu a făcut victime.

Celelalte regiuni ruse vizate sunt Kursk, Kaluga şi Briansk, toate situate în vestul Rusiei, potrivit mesajelor guvernatorilor acestora publicate pe Telegram în cursul nopţii de vineri spre sâmbătă.

În regiunea Kaluga, explozia unei drone a „avariat uşor” o infrastructură energetică, a raportat guvernatorul local Vladislav Şapşa. În regiunea Briansk, o dronă doborâtă a provocat un incendiu la o infrastructură de acelaşi tip, potrivit guvernatorului acesteia, Aleksandr Bogomaz.

Ucraina, confruntată cu ofensiva rusă de doi ani, şi-a înmulţit atacurile împotriva Rusiei în ultimele săptămâni, vizând în special situri energetice.

Kievul a promis că va aduce luptele pe teritoriul rus drept represalii la numeroasele bombardamente asupra teritoriului său.

In this article