Tudor Ulianovschi:Moldova își dorește ca Parteneriatul Estic să continue să fie o inițiativă de succes

Ne dorim ca Parteneriatul Estic să contribuie la o mai mare coeziune între Uniunea Europeană și partenerii săi estici, în special prin mai multe inițiative îndreptate spre îmbunătățirea...

Ne dorim ca Parteneriatul Estic să contribuie la o mai mare coeziune între Uniunea Europeană și partenerii săi estici, în special prin mai multe inițiative îndreptate spre îmbunătățirea calității vieții pentru cetățeni și crearea noilor platforme de cooperare în diverse domenii între UE și statele PaE. Declarația a fost făcută de Ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Tudor Ulianovschi, în cadrul reuniunii miniștrilor afacerilor externe ai statelor membre al Grupului de la Visegrád (V4) și Parteneriatului Estic (PaE), care s-a desfășurat la 6 mai curent, în capitala Slovaciei, orașul Bratislava, transmite Breaking News.

Ministrul Tudor Ulianovschi a mai punctat că Republica Moldova își dorește ca Parteneriatul Estic să continue să fie o inițiativă de succes, dar pentru aceasta este nevoie de o viziune de lungă durată care să îmbine aprofundarea atât a dialogului politic, cât și a cooperării sectoriale. În context, șeful diplomației moldovenești a confirmat disponibilitatea Republicii Moldova de a contribui activ la procesul de reflecție privind viitorul Parteneriatului Estic și a remarcat importanța acestei inițiative pentru sustenabilitatea și durabilitatea procesului de reforme.

Grupul de la Visegrád a fost instituit în 1991 de Cehia, Polonia, Slovacia și Ungaria. Obiectivul iniţial al Grupului a fost axat pe acordarea sprijinului reciproc în procesul de integrare europeană. După aderarea la UE în 2004 a celor patru state, Grupul de la Visegrád și-a consolidat statutul său de organizație de cooperare în domeniul politic și cultural. Reuniunea de la Bratislava a statelor din Grupul Visegrád și Parteneriatul Estic a fost organizată la inițiativa președinției Slovaciei.

 

In this article


Join the Conversation