Trimiși în judecată pentru trafic de droguri, inclusiv la intrarea-n țară din Ucraina, cu aplicarea sechestrelor asupra automobilelor cu valoarea totală de peste un milion de lei

Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS) anunță trimiterea în judecată a doi chișinăuieni pentru trafic de droguri, în februarie și iunie 2022 și aplicarea sechestrelor...

Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS) anunță trimiterea în judecată a doi chișinăuieni pentru trafic de droguri, în februarie și iunie 2022 și aplicarea sechestrelor asupra automobilelor folosite la comiterea infracțiunilor.

În cazul din februarie, în bărbat cu vârsta de 41 de ani a fost prin Palanca reținut la intrarea-n țară din Ucraina, după ce angajații Poliției de Frontieră l-au supus controlului de nivelul doi și au droguri asupra sa. Au urma percheziții efectuate la domiciliul acestuia de către ofițerii Direcției Generale Urmărire Penală din cadrul Poliției, sub conducerea PCCOCS, unde a fost găsite droguri de tip hașiș, MDMA și cannabis. Ulterior, la solicitarea procurorilor, Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana, a dispus aplicarea sechestrului asupra automobilului de lux pe care-l conducea la traversarea frontierei, în valoare de circa 900.000 lei. Potrivit legii, pentru tentativa de contrabandă și păstrarea drogurilor acasă, învinuitul riscă pedeapsa cu închisoarea pentru un termen de 3 la 7 ani, cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 3 la 5 ani.

În cel de-al doilea caz, bărbatul de 28 de ani a fost reținut în flagrant, în iunie 2022, în timp ce plasa droguri care urmau să fie preluate de cumpărători. Acesta primea comenzile pe internet, prin intermediul unei aplicații de comunicare criptată – aplicație folosită și comunicarea către cumpărători a localizării drogurilor puse-n vânzare. Urmare a perchezițiilor, oamenii legii au ridicat de la acesta aproape un kilogram de marijuana, iar procurorii au obținut aplicarea sechestrului asupra automobilului folosit la punerea drogurilor în vânzare, în valoare de peste 260.000 lei. Potrivit legii, punerea în vânzare a drogurilor comisă-n aceste împrejurări este pasibilă de pedeapsa cu închisoarea pentru un termen de la 3 la 7 ani, cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 3 la 5 ani.

După reținerea ambilor bărbați, procurorii PCCOCS le-au formulat învinuirile și au obținut plasarea acestora în arest, timp în care aceștia se prevalează de prezumția nevinovăției, conform legii.

In this article