Trei tineri și-au improvizat propriul laborator de producere a drogurilor în Chișinău

Au fost reținute 3 persoane, cu vârstele cuprinse între 20 și 25 de ani bănuite de cultivarea plantelor de cânepă, prelucrarea și comercializarea marijuanei, precum și de...

Au fost reținute 3 persoane, cu vârstele cuprinse între 20 și 25 de ani bănuite de cultivarea plantelor de cânepă, prelucrarea și comercializarea marijuanei, precum și de contrabanda cu stupefiante.

În mun. Chișinău, membrii unui grup, au procurat utilaj pentru creșterea plantelor de canabis în condiții de laborator. Aceștia au amenajat laboratorul într-un apartament, unde cultivau, prelucrau și repartizau marijuana in doze de consum.

În cadrul perchezițiilor efectuate au fost depistate plante de cânepă uscate, pregătite pentru prelucrare, mai multe pungi cu marijuană, obiecte destinate producerii, prelucrării și consumului drogurilor.

Astfel,  polițiștii au ridicat de la domiciliul unui membru o cantitate de aproximativ 0,5 kg de marijuană, iar la domiciliul unei alte persoane peste 150 de pastile psihotrope de tip Subutex și Alprazolam aduse pe cale de contrabanda din Franța.

Persoanele au fost reținute preventiv pentru 72 ore, iar procurorii urmează să solicite plasarea acestora în arest pentru 30 de zile. În cazul în care le va fi demonstrată vina aceștia riscă între 7 și 15 ani închisoare.

In this article

Join the Conversation