Trei membri asociați organizației criminale „Turoc” – reținuți la Chișinău

Procurorii PCCOCS, de comun cu ofițerii INI, au reținut la Chișinău trei membri ai organizației criminale „Turoc” pentru tâlhării în regiunea Moscovei, în 2012-2016. Aceștia acționau cu deosebită cruzime, cu...

Procurorii PCCOCS, de comun cu ofițerii INI, au reținut la Chișinău trei membri ai organizației criminale „Turoc” pentru tâlhării în regiunea Moscovei, în 2012-2016.

Aceștia acționau cu deosebită cruzime, cu folosirea armelor de foc, pentru ca să sustragă obiecte din aur, bijuterii, pietre prețioase, ceasuri de lux. Ulterior, o parte din acestea erau vândute în Moldova.

Bărbații reținuți au vârste de 30, 43 și 46 de ani, iar anterior au fost condamnați în Moldova pentru furt, tâlhărie, șantaj și trafic de droguri. Atunci când au fost informați despre condamnarea a 10 membri ai organizației criminale de autoritățile rusești, aceștia au încetat să viziteze statul cu pricina. Urmare a perchezițiilor de la domiciliile din Chișinău ale bănuiților, oamenii legii le-au ridicat dispozitivele de comunicare pentru cercetare, 24.000 EUR care ar proveni din tâlhăriile comise, un pistol semi-automat păstrat necorespunzător, precum și cannabis.

Bani ridicați la percheziții

Ulterior reținerii bănuiților, procurorii PCCOCS au depus demersuri de aplicare a arestului în privința acestora pentru continuarea obiectivă a investigațiilor, timp în care persoanele beneficiază de prezumția nevinovăției, potrivit legii. Totodată, în același dosar, în ziua de miercuri, autoritățile rusești l-au condamnat pe hoțul în lege cunoscut ca „Turoc” la pedeapsa cu închisoarea în penitenciar de tip închis, pentru un termen de 21 de ani, acesta fiind obligat să achite și o amendă în sumă de patru milioane ruble rusești.

In this article