Marina Tauber, despre sancțiunile UE: Atât timp cât reprezentanții UE susțin creșterea prețurilor și sărăcia în țara noastră, este o laudă pentru mine

Includerea în lista de sancțiuni a Uniunii Europene nu o deranjează pe vicepreședintele Partidului „ȘOR”, deputatul Marina Tauber. Ea a declarat, pentru TVR Moldova, la Curtea de Apel...

Includerea în lista de sancțiuni a Uniunii Europene nu o deranjează pe vicepreședintele Partidului „ȘOR”, deputatul Marina Tauber. Ea a declarat, pentru TVR Moldova, la Curtea de Apel Chișinău, unde a fost amânată ședința, că, atât timp cât demnitarii europeni sprijină derapajele antidemocratice și furturile din bugetul de stat, precum și fondurile pe care le alocă țările lor Moldovei, a fi inclusă într-o astfel de listă înseamnă un gest de laudă, a precizat Marina Tauber.

„Vreau să-i întreb pe demnitarii occidentali, când au fost onești, atunci când ne implorau să avem cu ei întrevederi, în calitate de fracțiune parlamentară de opoziție, sau atunci când ne-au inclus pe noi cu Ilan Șor în această listă de sancțiuni? Când Uniunea Europeană a fost sinceră cu noi – cel mai puternic partid de opoziție, și cu cetățenii? Aceasta este prima mea întrebare retorică față de UE. Promit să revin cu informații ce vor fi neplăcute pentru întreaga societate, inclusiv cea europeană”, a declarat Marina Tauber.

Ea și-a exprimat nedumerirea și față de faptul că mass-media proguvernamentală tirajează cu multă plăcere și dârzenie sancțiunile în raport cu membrii Partidului „ȘOR”.

„Ce înseamnă decizia altei țări în Republica Moldova? Noi trăim după Constituția noastră, după legile noastre și nici SUA, nici UE și nici alte țări nu au dreptul să se amestece în afacerile noastre interne. Aici se vede o presiune foarte clară, pentru că noi reprezentăm un partid foarte vocal și puternic de opoziție și nu suntem de acord cu ceea ce face guvernarea. Este o răfuială deja din partea Uniunii Europene și vedem că ei sunt doar cu cei care le acceptă viziunile. Noi, ca partid politic, noi, ca cetățeni, nu contăm”, a constatat Marina Tauber.

Deputatul Partidului „ȘOR” a mai spus că, în calitate de cetățean, de politician, dar și de parlamentar mandatat de oameni, constată foarte multe lucruri neclare, inclusiv furturi, ceea ce creează dubii privind destinația banilor care vin din partea Uniunii Europene.

„Când vedem că ambasadorii europeni închid ochii la interzicerea televiziunilor, la miliardele de euro, care vin în țara noastră și nimeni nu cunoaște unde se duc, atât timp cât acești oameni susțin creșterea prețurilor și sărăcia în țara noastră, asta va fi pentru noi ca o laudă, că suntem incluși în această listă și nu mă asociez cu sărăcia, foamea și problemele acute cu care ne confruntăm de când suntem conduși de reprezentanții UE”, a subliniat Marina Tauber.

Marina Tauber a adresat și o întrebare retorică:

„Oare locuitorii UE știu că muncesc și plătesc impozite pentru a o întreține pe Maia Sandu, gruparea ei de bandiți de la putere și buzunarele lor? Oare președintele Franței, domnul Macron, care se referă la Maia Sandu ca la un prieten, știe că banii aceleiași Franțe nu se duc pentru soluționarea problemelor moldovenilor, ci în conturile personale ale Maiei Sandu, ale lui Dorin Recean, ale lui Igor Grosu și ale conducerii PAS?

In this article