Trei jurnalişti răpiţi recent în Mexic au fost eliberaţi

Trei jurnalişti răpiţi recent în statul Guerrero, din sudul Mexicului, au fost eliberaţi nevătămaţi în urma unor operaţiuni de căutare efectuate de autorităţile de securitate, a anunţat, sâmbătă,...

Trei jurnalişti răpiţi recent în statul Guerrero, din sudul Mexicului, au fost eliberaţi nevătămaţi în urma unor operaţiuni de căutare efectuate de autorităţile de securitate, a anunţat, sâmbătă, biroul procurorului general al statului, informează Reuters, citat de News.ro.

Mexicul este una dintre cele mai mortale ţări din lume pentru jurnalişti, cinci dintre aceştia fiind ucişi în acest an, a declarat grupul internaţional pentru libertatea de exprimare, Articolul 19.

Cei trei jurnalişti eliberaţi sâmbătă se aflau printre cele cinci persoane a căror dispariţie în oraşul turistic Taxco.

Silvia Arce şi Alberto Sanchez, care conduc platforma digitală RedSiete, au fost eliberaţi sâmbătă dimineaţa devreme, a anunţat Articolul 19, după ce miercuri au fost răpiţi de bărbaţi înarmaţi care au intrat în birourile centrale ale publicaţiei din Taxco.

Un alt jurnalist eliberat sâmbătă a fost Marco Toledo, director al săptămânalului El Espectador de Taxco, au declarat autorităţile.

Soţia şi fiul lui Toledo au fost, de asemenea, răpiţi de cinci bărbaţi înarmaţi care au intrat în casa lor duminica trecută, a precizat Articolul 19.

Deşi soţia lui Toledo a fost eliberată, autorităţile îl caută în continuare pe fiul jurnalistului, a precizat biroul procurorului general.

Cu un număr de 13 asasinate, anul trecut a fost cel mai sângeros pentru jurnaliştii din Mexic de când Articolul 19 a început să ţină evidenţa în 2000.

In this article