Trei ilegalități depistate în Punctul de Trecere a Frontierei Leușeni în weekend-ul precedent

Polițiștii de frontieră din cadrul Direcției regionale Vest documentează trei conaționali, care dețineau asupra lor acte cu indici de falsificare și o semiremorcă la care lipsește VIN codul....

Polițiștii de frontieră din cadrul Direcției regionale Vest documentează trei conaționali, care dețineau asupra lor acte cu indici de falsificare și o semiremorcă la care lipsește VIN codul. Cazurile au fost consemnate în weekend-ul precedent , în punctul de trecere a frontierei Leușeni.

În primul caz este vizat un conațional în vârstă de 33 de ani care călătorea în calitate de pasager cu ruta ocazională “Moldova- România”. Fiind supus controlului în linia a doua, polițiștii de frontieră au descoperit în portofelul său personal un permis de conducere moldovenesc cu semne evidente de falsificare.
În timpul audierilor, persoana a declarat că despre faptul că actul nu este autentic nu cunoaște dar a recunoscut că a obținut acest document în Polonia prin intermediul unor cunoștințe, achitând o sumă de 2000 PLN echivalentul a 8000 MDL.

În al doilea caz este vizat un pasager de pe ruta „Moldova- România”, care deținea asupra sa o carte de identitate românească care prezenta semne de falsificare.
Pasagerul, identificat ca cetățean moldovean în vârstă de 18 de ani, a declarat în timpul audierilor că a achiziționat documentul în 2022 contra sumei de 40 EUR, cu intenția de a putea vizita cluburile de noapte, deoarece la moment nu împlinise încă vârsta de 18 ani.

Ultima încălcare a fost consemnată în data de 16 martie 2024, un conațional s-a prezentat pentru efectuarea formalităților de control, pentru a intra în țară care conducea un autoturism care tracta o semiremorcă ambele înmatriculate în R.Moldova.
La controlul de frontieră, în urma verificărilor specifice efectuate de polițiștii de frontieră în comun cu Frontex, echipa comună a ajuns la concluzia că VIN codul nu poate fi stabilit și identificat.
În declarații, șoferul de 35 de ani a menționat că își achiziționase semiremorca cu 3000 EUR fără să verifice aceste detalii.

Conform procedurilor, mijlocul de transport a fost indisponibilizat pe teritoriul Sectorului Poliției de Frontieră Leușeni până la elucidarea tuturor circumstanțelor , iar documentele a fost ridicate și urmează să fie supuse expertizei în laboratorul criminalistic al IGPF. Cercetările pe cazuri continuă în vederea elucidării tuturor circumstanțelor.

In this article