Trei copii au murit în urma unei alunecări de teren în Vietnam

Trei copii au murit într-o alunecare de teren, în urma unor ploi puternice, în Vietnam, anunţă luni presa de stat vietnameză. Pământ şi roci s-au desprins de pe...

Trei copii au murit într-o alunecare de teren, în urma unor ploi puternice, în Vietnam, anunţă luni presa de stat vietnameză.

Pământ şi roci s-au desprins de pe un deal şi ajuns pe o clădire în care se jucau se jucau copii, în apripiere de Hanoi. Ploi puternice, tunete şi fulgere au avut loc timp de peste o oră, duminică seara, în capitala vietnameză. Străzi au fost inundate, iar circulaţia rutieră a fost perturbată.

Ploaia a provocat o alunecare de teren în comuna Bai Trai, situată la periferia Hanoiului.

„Copiii se jucau acolo când a avut loc accidentul. Pământul de pe deal a doborât zidul clădirii şi a îngropat copiii, cu vârste cuprinse între trei şi cinci ani”, a declarat o locuitorare sub protecţia anonimatului.

Presa vietnameză de stat scrie că zidul, cu o lungome de zece metri, a cedat din cauza pământului, care a intra în toată sala de joacă.

Salvatori au găsit corpurile către ora locală 23:30, scrie presa de stat. Modificări climatice cauzate de om antrenează o intensificare a fenomenelor meteorologice extreme, avertizează oamenii de ştiinţă.

In this article