Trei conaționali depistați cu acte false în Punctul de Trecere a Frontierei Leușeni

Polițiștii de frontieră din cadrul Direcției regionale Vest documentează trei conaționali, care dețineau asupra sa acte cu indici de falsificare. Cazurile au fost consemnate ieri, 12 martie 2024, în...

Polițiștii de frontieră din cadrul Direcției regionale Vest documentează trei conaționali, care dețineau asupra sa acte cu indici de falsificare. Cazurile au fost consemnate ieri, 12 martie 2024, în punctul de trecere a frontierei Leușeni, pe sensul de ieșire din Republica Moldova.

În primul caz este vizat un conațional în vârstă de 42 de ani în calitate de pasager cu ruta ocazională “Moldova- Germania”.
În timpul controlului în linia a doua, în portofelul său personal, s-a descoperit un permis de conducere moldovenesc cu semne evidente de falsificare.În timpul audierilor, individul a declarat că a obținut acest document prin intermediul unor cunoștințe, achitând o sumă de 2500 MDL.

În al doilea caz este vizat un pasager de pe ruta „Moldova- Italia”, care deținea asupra sa o carte de identitate românească care prezenta semne de falsificare. Pasagerul, identificat ca cetățean moldovean în vârstă de 27 de ani, a declarat în timpul audierilor că, fiind la lucru în Italia, șeful de șantier i-a reținut 150 EUR din salariu pentru a-i facilita obținerea documentului.

Același tertip a fost utilizat de către un alt conațional în vârstă de 35 de ani. Acesta s-a prezentat la Punctul de Trecere a Frontierei Leușeni în calitate de pasager pe ruta ocazională „Moldova-Germania”. Și în cazul acestuia, în urma controlului de nivelul doi, s-a descoperit că deținea un permis de conducere românesc falsificat, ascuns în portofelul său personal. În declarațiile sale, acesta a dezvăluit că a achiziționat documentul pentru a putea continua să lucreze ca șofer, plătind 350 EUR.

Conform procedurilor legale, documentele a fost ridicate și urmează să fie supuse expertizei în laboratorul criminalistic al IGPF. Cercetările pe cazuri continuă în vederea elucidării tuturor circumstanțelor.

Reamintim că în conformitate cu prevederile Codului Penal al Republicii Moldova, deținerea, vînzarea sau folosirea documentelor oficiale false se pedepseşte cu amendă în mărime pînă la 650 unităţi convenţionale sau cu muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 150 la 200 de ore, sau cu închisoare de pînă la 2 ani.

In this article