Încă o linie de autobuz spre suburbia Sângera urmează să fie lansată de Primăria Chișinău. Noul traseu a fost deja testat

Primăria Capitalei își propune să lanseze o nouă rută de autobuz spre orașul Sângera din mun. Chișinău. Noul traseu a fost deja testat de autorități. Noua linie urmează...

Primăria Capitalei își propune să lanseze o nouă rută de autobuz spre orașul Sângera din mun. Chișinău. Noul traseu a fost deja testat de autorități. Noua linie urmează să facă legătura între centrul Chișinăului și patru străzi importante de la marginea orașului Sângera, acolo unde, în prezent, nu circulă transport public.

Edilul Capitalei, Ion Ceban, susține că inițiativa de a deschide o nouă rută vine în urma solicitărilor localnicilor din Sângera.

„Ruta va face legătura dintre sectorul Centru al orașului Chișinău cu Sîngera, prin strada Muncești. Responsabilii municipali din cadrul Direcției Mobilitate Urbană, Parcului Urban de Autobuze, Primăriei Chișinău și Primăriei Sîngera au testat repetat noul traseu. Se examinează ca itinerarul să cuprindă străzile Viilor, Orheiului, Aerogării și Primăverii din Sîngera, unde în prezent nu circulă transport public. Ruta va trece și pe lângă Liceul Teoretic „Alexandru cel Bun”. În cadrul testării itinerarului, specialiștii municipali au stabilit că, pentru a deschide noua rută, administrația locală din Sîngera trebuie să mai facă unele lucrări pe traseu, astfel ca să fie asigurate toate normele de siguranță pentru călători și pentru circulația rutieră”, a scris Ion Ceban pe rețelele sociale.

În prezent, spre Sângera, inclusiv spre satele Revaca și Dobrogea din componența orașului, circulă rutele suburbane municipale de autobuz nr. 18, nr. 18 A, nr. 33 și nr. 44.

În ultima perioadă, Primăria Chișinău a lansat șase rute noi de autobuz pentru suburbiile Durleşti, Codru, Bubuieci, Trușeni, prin satul Dumbrava, și a redeschis ruta de autobuz spre Stăuceni.

De asemenea, a fost extins itinerarul rutei municipale de autobuz nr. 24 în satul Colonița, iar pe ruta nr. 46 a fost majorată capacitatea de transportare a pasagerilor din Ghidighici prin adăugarea unei unități articulate.

„Primăria Chișinău este în permanentă identificare de soluții pentru îmbunătățirea atât a calității transportului public municipal, cât și a eficientizării fluxului de călători. În ultimii patru ani, municipalitatea a înnoit flota de autobuze și troleibuze din dotare cu peste 300 de unități. Costurile au fost suportate exclusiv din bugetul municipal”, a precizat primarul general Ion Ceban.

 

In this article