ChatGPT și alte două sisteme de AI au picat simultan

ChatGPT, Claude şi Perplexity au avut toţi trei probleme de funcţionare marţi în acelaşi timp, în ceea ce pare să indice o problemă globală de infrastructură. Marţi, ChatGPT...

ChatGPT, Claude şi Perplexity au avut toţi trei probleme de funcţionare marţi în acelaşi timp, în ceea ce pare să indice o problemă globală de infrastructură.

Marţi, ChatGPT a fost indisponibil în mai multe rânduri, iar unele dintre acestea au coincis cu indisponibilitatea altor doi chatboţi cunoscuţi, Perplexity şi Claude.

Nu doar că a întâmpinat probleme în mai multe rânduri, dar perioadele în care ChatGPT a fost indisponibil au durat şi mai mult. Claude şi Perplexity au revenit mai repede.

Gemini, AI-ul Google, nu a avut probleme majore, însă, au existat cazuri în care utilizatorii au raportat că acesta nu este disponibil.

Este neobişnuit ca trei (sau chiar patru) sisteme diferite să aibă probleme similare în acelaşi timp. Situaţia pare să indice că o componentă comună din infrastructura folosită de soluţiile AI a fost cauza.

Deocamdată, cei trei producători nu au oferit explicaţii oficiale pentru probleme de funcţionare întâmpinate marţi.

Pentru știri de ultimă oră, urmărește-ne pe canalul nostru de TELEGRAM!

 

In this article