Trei avocați ai lui Alexei Navalnîi, judecați pentru „extremism” în Rusia

Trei avocați care l-au reprezentat pe regretatul lider al opoziției ruse Alexei Navalnîi sunt judecați pentru „extremism” într-un tribunal din regiunea Vladimir, situată la est de Moscova. Vadim...

Trei avocați care l-au reprezentat pe regretatul lider al opoziției ruse Alexei Navalnîi sunt judecați pentru „extremism” într-un tribunal din regiunea Vladimir, situată la est de Moscova. Vadim Kobzev, Alexei Liptser și Igor Sergunin sunt acuzați de autorități că au transmis mesaje între Navalnîi și aliații săi în afara închisorii, facilitând astfel continuarea activității sale politice interzise.

Procesul a început joi, iar cei trei avocați au fost plasați într-o cușcă metalică la deschiderea ședinței, înainte ca judecătorul să decidă mutarea procesului cu ușile închise. Aceștia au fost arestați în octombrie 2023, iar acuzațiile pe care le înfruntă includ o pedeapsă maximă de șase ani de închisoare.

Procesul vine după ce Navalnîi a murit în februarie în circumstanțe neclare într-o colonie penală din Arctica, unde ispășea o pedeapsă de 19 ani pentru conducerea unei organizații considerate „extremiste” de autoritățile ruse.

 

Pentru știri de ultimă oră, urmărește-ne pe canalul nostru de TELEGRAM!

In this article