Tranzacțiile de achitare cu cardul vor participa la o Loterie Fiscală

Din 1 ianuarie 2020, în Moldova anual se va desfășura o Loterie Fiscală. Procedura a fost aprobată astăzi de Guvern, iar organizatorul Loteriei este Serviciul Fiscal de Stat....

Din 1 ianuarie 2020, în Moldova anual se va desfășura o Loterie Fiscală. Procedura a fost aprobată astăzi de Guvern, iar organizatorul Loteriei este Serviciul Fiscal de Stat.

La Loteria Fiscală vor participa toate tranzacțiile de achitare prin intermediul cardurilor bancare (emise de băncile locale licențiate), efectuate în Republica Moldova. Aceste tranzacții nu vor fi mai mici de 30 lei.

Loteria se va desfășura anual în patru etape (trimestrial). De asemenea, vor avea loc și două ediții speciale, cu ocazia sărătorilor de Crăciun și de Paște.

Procedura constă în tragerea la sorți (electronică) a tranzacțiilor efectuate cu cardurile bancare la POS terminale deservite de băncile licențiate din Republica Moldova la efectuarea plăţii pentru mărfuri şi servicii.

Tragerea la sorți  este fixată pentru ziua de joi din luna următoare trimestrului încheiat. Pentru edițiile speciale tragerea la sorți se va efectua în termen de 10 zile lucrătoare de la recepționarea informației primite de la băncile licențiate.

Pentru cele patru etape (la finele fiecărui trimestru) vor fi acordate 175 de premii în valoare de 1000 de lei. Iar pentru edițiile speciale de sărbătoare vor fi câte 100 de premii a câte 1500 de lei.

In this article


Join the Conversation