Transnistria îngrijorată: Militari din Armata naţională a Moldovei desfăşoară aplicaţii cu participarea militarilor din Statele Unite şi România

Transnistria şi-a exprimat îngrijorarea faţă de exerciţiile militare pe care Moldova le desfăşoară cu participarea personalului militar din Statele Unite şi România. Potrivit Infotag, acest lucru a fost...

Transnistria şi-a exprimat îngrijorarea faţă de exerciţiile militare pe care Moldova le desfăşoară cu participarea personalului militar din Statele Unite şi România.

Potrivit Infotag, acest lucru a fost declarat de delegaţia Transnistriei în Comisia unificată de control (CUC) pentru soluţionarea conflictului transnistrean.

Şeful delegaţiei transnistrene, Oleg Beleakov, a declarat, joi, în şedinţa CUC, că “Chişinăul n-a avertizat cu privire la aplicaţii şi a încălcat acordurile anterioare”.

El a afirmat că zgomotele exploziilor şi împuşcăturilor de pe poligonul de antrenament din Bulboaca, situat în apropierea zonei de securitate de pe Nistru, i-au speriat pe locuitorii din Dubăsari şi din raionul Grigoriopol din Transnistria.

“Suntem, de asemenea, alarmaţi că la exerciţii participă personal militar din ţări care n-au legătură cu operaţiunea de menţinere a păcii.

Chişinăul a încălcat acordul de a nu desfăşura exerciţii şi alte activităţi militare în zona de securitate şi în preajma acesteia. Partea transnistreană respectă aceste condiţii până în prezent.

Iar faptul că partea moldovenească s-a retras din aceste acorduri şi a folosit acest poligon pentru a destabiliza situaţia din Zona de securitate nu poate decât să provoace o îngrijorare serioasă pentru partea transnistreană”, a spus Beleakov.

Săptămâna aceasta, militari din Armata naţională a Moldovei desfăşoară aplicaţii cu participarea militarilor din Statele Unite şi România – “Scutul de foc – 2022”.

In this article