Tragedie în Chile: Cel puțin 51 de morți în incendiile forestiere devastatoare

Cel puțin 51 de persoane au pierit în incendiile forestiere care fac ravagii în centrul și sudul Chile, marcând cea mai mortală tragedie a țării din ultimul deceniu....

Cel puțin 51 de persoane au pierit în incendiile forestiere care fac ravagii în centrul și sudul Chile, marcând cea mai mortală tragedie a țării din ultimul deceniu. Într-un interval de doar un minut, Luis Vial, în vârstă de 69 de ani, a pierdut totul, casa sa din Villa Independencia fiind redusă la cenușă, iar 19 oameni au murit în zonă.

Incendiile au reizbucnit în regiunea turistică Valparaiso, punând în pericol stațiunea de pe litoral Vina del Mar. Bilanțul victimelor ar putea crește, iar până acum, între 3.000 și 6.000 de locuințe au fost afectate sau distruse. Președintele Gabriel Boric a decretat stare de urgență, iar pompierii se luptă cu zeci de focare, sprijiniți de elicoptere și avioane.

Incendiile devastatoare sunt amplificate de vânturile violente și temperaturile caniculare din ultimele zile. Chile se confruntă cu cea mai gravă caniculă provocată de fenomenul El Nino, contribuind la incendii tot mai frecvente și distrugătoare. Canicula amenință și alte țări din America Latină în zilele următoare, inclusiv Argentina, Paraguay și Brazilia.

In this article