Tragedia din Sankt Petersburg: Sentința pentru Daria Trepova în cazul vloggerului ucis

Daria Trepova a fost condamnată joi la 27 de ani de închisoare pentru rolul ei în atentatul din Sankt Petersburg, în care vloggerul rus pro-război Vladlen Tatarski a...

Daria Trepova a fost condamnată joi la 27 de ani de închisoare pentru rolul ei în atentatul din Sankt Petersburg, în care vloggerul rus pro-război Vladlen Tatarski a fost ucis anul trecut de o bombă ascunsă într-o statuetă. Sentința a fost pronunțată de o instanță din Sankt Petersburg, care a considerat-o pe Trepova vinovată de mai multe acuzații, inclusiv terorism.

Tatarski a fost victima unei explozii violente în timp ce se afla într-o cafenea din Sankt Petersburg, după ce Trepova i-a oferit o statuetă similară cu cea care conținea bomba. Fata de 26 de ani a afirmat că a crezut că statueta conținea un dispozitiv de ascultare, nu o bombă, și că i-a fost înscenată situația.

În timpul procesului, Trepova a dezvăluit că a acționat la comanda unui bărbat din Ucraina, cunoscut drept “Gestalt”. Acesta i-a trimis bani și instrucțiuni timp de câteva luni înainte de atentatul din cafenea. Trepova a susținut că a crezut că scopul ascultării audio era de a obține informații despre cunoștințele lui Tatarski despre războiul din Ucraina, la care ea se opunea.

În ciuda mărturisirilor sale că a fost manipulată de “Gestalt”, procuratura a afirmat că Trepova știa despre bombă și a acționat în mod deliberat pentru a destabiliza Federația Rusă și a discredita operațiunea militară specială a Moscovei în Ucraina.

Trepova a exprimat regret pentru consecințele tragice ale acțiunilor sale, susținând că nu a avut intenția de a răni pe nimeni. Ea a spus că se simte rușinată de credulitatea și naivitatea ei.

În plus, complicele ei, Dmitri Kasintsev, a fost condamnat la un an și nouă luni de închisoare pentru ajutorul acordat Trepova în a se ascunde după atac. Kasintsev a negat orice implicare în plasarea bombei și în moartea vloggerului rus.

In this article