Traficant de persoane condamnat la 10 ani de detenție

Procuratura raionului Cantemir a condus urmărirea penală și a reprezentat acuzarea de stat în instanța de judecată într-o cauză penală pornită în temeiul bănuielii rezonabile de comitere a...

Procuratura raionului Cantemir a condus urmărirea penală și a reprezentat acuzarea de stat în instanța de judecată într-o cauză penală pornită în temeiul bănuielii rezonabile de comitere a infracțiunii de trafic de ființe umane (art.165 alin. (2) lit.d) din Codul penal).

Astfel, potrivit sentinței din 30 ianuarie 2024, un bărbat de 53 de ani, a fost recunoscut vinovat pentru trafic de persoane, stabilindu-i-se pedeapsa sub formă de închisoare pe un termen de 10 ani, cu executarea pedepsei în penitenciar de tip închis, cu privarea de dreptul de a ocupa funcții și de a exercita activitate de transportare a persoanelor în afara țării, angajării persoanelor și altor activității conexe pe un termen de 5 ani.

Sentința nu este definitivă și poate fi contestată cu apel în termen de 15 zile la Curtea de Apel Cahul.

Potrivit învinuirii înaintate de către acuzatorii de stat, inculpatul, de comun acord cu alte persoane, în anul 2011, în scopul exploatării sexuale comerciale în Turcia, au recrutat o femeie.

Abuzând de poziția ei de vulnerabilitate, i-au propus să practice prostituția în Turcia, asigurând-o că își vor asuma cheltuielile de transport și va fi remunerată financiar bine.

După ce femeia a acceptat, inculpatul a dus-o prin înșelăciune într-un sat din raionul Cahul, unde, prin aplicarea violenței fizice și psihice, a constrâns-o la prestarea serviciilor sexuale timp de câteva zile, după care, victima a reușit să evadeze.

Unul din complicii inculpatului este anunțat în căutare, iar altul a fost condamnat printr-o sentință anterioară, pronunțată în anul 2015, la 8 ani de închisoare cu executare.

Notă: Persoana acuzată de săvârșirea unei infracțiuni este prezumată nevinovată atâta timp cât vinovăția sa nu va fi constatată printr-o hotărâre judecătorească de condamnare definitivă.

In this article