Schimb prizonieri între Rusia și Ucraina

Rusia și Ucraina au făcut miercuri un schimb de prizonieri, la doar o săptămână după ce Moscova a acuzat Kievul de doborârea unui avion rusesc de transport plin...

Rusia și Ucraina au făcut miercuri un schimb de prizonieri, la doar o săptămână după ce Moscova a acuzat Kievul de doborârea unui avion rusesc de transport plin cu prizonieri de război ucraineni care urmau – conform Kremlinului – să fie folosiți într-un astfel de schimb, informează The Moscow Times.

În total, în schimbul de miercuri, au fost eliberați 402 de prizonieri de război: 207 de ucraineni și 195 de ruși. Printre ucrainenii eliberați se numără și foști luptători de la Mariupol sau militarii de pe Insula Șerpilor capturați din primele zile ale invaziei, transmite breakingnews.md cu referire la digi24.ro.

„Oamenii noștri s-au întors acasă. 207 din ei. Îi aducem acasă indiferent cum”, a spus președintele ucrainean Vladimir Zelenski într-o postare publicată pe Twitter/X.

Ministerul rus al Apărării a anunțat și el că „195 de militari ruși s-au întors acasă”. Schimbul de prizonieri a fost intermediat de Emiratele Arabe Unite, care au mai jucat acest rol în schimburi similare de prizonieri între Ucraina și Rusia.

Acesta este al 50-lea schimb de prizonieri de război între Rusia și Ucraina de la începutul războiului declanșat de invazia armatei ruse în Ucraina pe data de 24 februarie 2022.

gallery images
gallery images
gallery images
gallery images
gallery images
gallery images
gallery images
gallery images
In this article