Trafic redirecționat pe strada Ion Creangă, pentru demontarea unui panou publicitar de 84 de metri pătrați. Ion Ceban: Timp de doi ani nu a achitat taxa de mii de lei

Mii de lei a pierdut capitala din cauza panourilor publicitare ilegale. Un exemplu în acest sens este un panou de 84 de metri pătrați, pentru care, agentul...

Mii de lei a pierdut capitala din cauza panourilor publicitare ilegale. Un exemplu în acest sens este un panou de 84 de metri pătrați, pentru care, agentul economic trebuia să plătească peste 58 de mii de lei pentru doi ani.

Pentru demontarea panoului publicitar din str. Ion Creanga a fost nevoie de implicarea preturii de sector, serviciilor speciale, dar și a poliției care a redirecționat traficul rutier. Panoul a fost demontat seara pentru a nu bloca strada în timpul zilei.

Într-o postare pe pagina sa de Facebook, primarul general spune că dispozitivul avea 2 suprafețe pentru amplasarea publicității, cu dimensiunea de 3m * 14m fiecare și a fost instalat în anul 2008. Autorizația de amplasare a expirat în anul 2018 și agentul economic a fost somat să demoleze panoul benevol, dar a refuzat.

„În toată această perioadă, 2018 – 2020, nu a achitat taxa în bugetul local. Or, în anul curent taxa anuală pentru fiecare metru pătrat de publicitate este 1000 lei, iar în anul trecut a constituit 700 lei. Având în vedere suprafața totală de 84 metri pătrați, putem estima veniturile ratate în bugetul municipal.

Pentru demontarea panoului a fost necesară sistarea circulației rutiere, inclusiv a transportului public pe str. Ion Creangă, în perimetrul bd. Ștefan cel Mare și Sfânt – Eugen Coca, pentru 2 ore, iar la lucrări au fost antrenate 3 autospeciale și 10 angajați”, spune Ceban.

Primarul capitalei spune că va continua să evacueze panourile instalate ilegal și să responsabilizeze agenții economici, care ani la rând au evitat să se conformeze legii.

In this article

Join the Conversation