Trafic de substanțe narcotice și speluncă pentru consumul drogurilor, depistate de polițiști

Un bărbat de 44 de ani, originar din raionul Fălești, a fost trimis pe banca acuzaților, fiind învinuit de circulația ilegală a drogurilor în scop de înstrăinare și...

Un bărbat de 44 de ani, originar din raionul Fălești, a fost trimis pe banca acuzaților, fiind învinuit de circulația ilegală a drogurilor în scop de înstrăinare și organizarea speluncilor pentru consumul de droguri.

 

Polițiștii de investigație au intrat în posesia informației operative, precum că într-un apartament din sectorul Ciocana al capitalei sunt comercializate substanțe narcotice, totodată fiind organizat și consum de droguri în grup.

 

În perioada martie-aprilie, oamenii legii au efectuat măsuri speciale de investigație și acțiuni de urmărire penală în cadrul cărora s-a stabilit că chiriașul, fiind consumator de droguri, a transformat apartamentul într-o speluncă, unde  cu regularitate erau comercializate și consumate droguri de un anumit grup de persoane.

 

Ca urmare a descinderilor efectuate în apartamentul suspectului, polițiștii au  depistat și ridicat mai multe pachețele în care se aflau diferite tipuri de droguri, un cântar electronic la scara mică,  recipiente din sticlă confecționate pentru inhalarea drogurilor, mijloace financiare provenite din comercializarea acestora, cât și alte obiecte care au servit ca material probatoriu pe cauza penală.

 

Organizatorul nu este la prima abatere de la lege, anterior fiind condamnat pentru infracțiuni similare.

 

Conform legii penale, persoana vinovată de circulația ilegală a drogurilor în proporții mari cu scop de înstrăinare și organizarea speluncilor pentru consumul de droguri, riscă închisoare de până la 15 ani.

Acțiunile de documentare au fost posibile datorită acțiunilor întreprinse de ofițerii Direcției  Antidrog a INI,  în comun cu ofițerii de urmărire penală a IP Ciocana, sub conducerea Procuraturii Chișinău  Oficiul Ciocana.

In this article