Țîrdea: După ce Filip a cerut ca Plahotniuc să fie decorat cu Ordinul Republicii, duminica a protestat împotriva corupției

Pavel Filip, cel care duminica protesta împotriva corupției, este autorul scrisorii prin care s-a cerut ca Vlad Plahotniuc să fie decorat cu „Ordinul Republicii”. Despre aceasta deputatul PSRM,...

Pavel Filip, cel care duminica protesta împotriva corupției, este autorul scrisorii prin care s-a cerut ca Vlad Plahotniuc să fie decorat cu „Ordinul Republicii”. Despre aceasta deputatul PSRM, Bogdan Țîrdea, a scris pe canalul său de Telegram. Parlamentarul a prezentat și documentul expediat de Filip către președintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti.

În scrisoarea lui Pavel Filip către Timofti se menționează că Vlad Plahotniuc trebuie să fie decorat cu cea mai înaltă distincție în stat „pentru merite deosebite în asigurarea acțiunilor de negociere, semnare și ratificare a Acordului de asociere cu UE”.

„Anume Filip a cerut să fie decorat, dar nu condamnat, cel, care a furat miliardul, aeroportul, a lăsat țara fără bănci, a transformat Moldova într-o colonie și a sărăcit cetățenii”, scrie Țîrdea.

In this article