Tiraspolul a transmis mesaje către ONU, Ambasada Ucrainei și membrilor formatului 5+2

Tiraspolul anunță că a expediat un mesaj către Ambasada Ucrainei din R. Moldova, ONU și participanților la formatul de negocieri „5+2”. Asta după după atacul eșuat care ar...

Tiraspolul anunță că a expediat un mesaj către Ambasada Ucrainei din R. Moldova, ONU și participanților la formatul de negocieri „5+2”.

Asta după după atacul eșuat care ar fi fost planificat de către SBU, la Tiraspol.

Într-un apel adresat părții ucrainene, au fost solicitate explicații de la instituțiile competente din Ucraina.

În scrisoarea adresată ONU se propune inițierea unor discuții despre atentatul pregătit.

Totodată, Tiraspolul le-a recomandat participanților ”5+2” să iasă cu o reacție de condamnare a metodelor teroriste.

În data de 9 martie, așa-numitul Minister al Securității din regiunea transnistreană a anunțat că a prevenit un „atac terorist” împotriva mai multor oficiali din stânga Nistrului „la indicațiile Serviciului de Securitate al Ucrainei”. De asemenea, așa-numitele autorități din stânga Nistrului au menționat că suspecții ar fi fost reținuți.

Așa-numitele autorități de la Tiraspol anunță că vor cere Ucrainei informații cu privire la „actul terorist planificat la Tiraspol”.

Serviciul de Securitate al Ucrainei a venit cu o reacție la acuzațiile așa-numitelor autorități din regiunea transnistreană despre presupusul „atac terorist” din regiune care ar fi fost organizat de către Serviciul de Securitate al Ucrainei.

Autoritățile de la Chișinău au spus că investighează informația.

In this article