Ion Ceban, despre situația actuală cu privire la Apă Canal

„Suntem în proces de negocieri foarte complicate cu Premier Energi”. Cel puțin asta spune primarul general Ion Ceban, despre situația actuală cu privire la Apă Canal și datoria...

„Suntem în proces de negocieri foarte complicate cu Premier Energi”. Cel puțin asta spune primarul general Ion Ceban, despre situația actuală cu privire la Apă Canal și datoria acesteia față de Premier Energi.

„În același timp, este regretabil faptul că un proiect mare, de peste 800 de milioane de lei, care ține de apeductul Chisinau Strășeni Calarasi, este în suspans din cauza că acest subiect a devenit unul cu caracter politic, în loc să fie unul pragmatic. Reiterez apa in Chișinău si canalizarea este la cel mai mic preț, de la Vladivostok până la Lisabona, deci nu găsiți altă capitală în care să fie apa atât de ieftină. Apa este cea mai ieftină din țară, deci nu poți atunci când ai 630 de procente majorare la gaz, în condițiile în care astăzi, în general este 450 de dolari mia de metri cubi, iar noi în continuare plătim aproape 30 de lei. Deci nu este normal. Nici pe departe nu este normal ca lucrul ăsta să se întâmple”, a precizat Ceban.

Edilul a subliniat că atunci când va fi un răspuns, se va veni cu noi informații.

In this article