Țigări și alcool, depistate în cadrul unor percheziții domiciliare

În contextul prevenirii și contracarării traficului ilicit de produse de tutungerie și la existența unor informații operative, angajații Poliției de Frontieră au descins în nordul Moldovei, la domiciliile...

În contextul prevenirii și contracarării traficului ilicit de produse de tutungerie și la existența unor informații operative, angajații Poliției de Frontieră au descins în nordul Moldovei, la domiciliile a patru persoane suspecte. În rezultat, au fost ridicate 2.270 de pachete de țigări de diferite mărci comerciale și 400 litri de alcool.

Ofițerii de investigații din cadrul Direcției regionale NORD au acumulat suficiente probe pe faptul că un grup de persoane practică activitatea ilicită de păstrare, transportare și comercializare în zona de frontieră a mărfurilor de larg consum și a produselor de tutungerie, fără marcarea lor cu timbre de acciz în modul stabilit. În acest sens, au fost autorizate percheziții la patru bănuiți, locuitori ai orașului Briceni. Perchezițiile au avut loc pe parcursul zilei de ieri, 12 iulie 2022.

Bunurile depistate și ridicate: 45.400 țigarete și 400 litri de alcool, sunt estimate la o valoare de circa 100 mii lei. Acestea au fost transportate și depozitate pe teritoriul Sectorului Poliției de Frontieră Briceni până la elucidarea circumstanțelor pe caz și luarea unei decizii legale.

În prezent, se efectuează acțiuni de investigații speciale pentru documentarea tuturor participanților la comiterea ilegalității.

In this article