Testele procurate de autoritățile de la Chișinău, sunt teste scumpe, dar cu precizie mai mare

Un test pentru depistarea COVID-19 procurat de autoritățile de la Chișinău costă 18 dolari și oferă cele mai exacte rezultate. Despre aceasta a vorbit președintele țării, Igor Dodon,...

Un test pentru depistarea COVID-19 procurat de autoritățile de la Chișinău costă 18 dolari și oferă cele mai exacte rezultate. Despre aceasta a vorbit președintele țării, Igor Dodon, în cadrul unei emisiuni la PRIME.

“Sunt teste rapide, care dau rezultate în zeci de minute, dar care au o marjă de eroare mare, ele costă 4-6 euro unul, dar ele nu sunt cele mai exacte și au menire psihologică. În Moldova, nu s-au făcut teste rapide și probabil nu vom face.

Al doilea tip de test costă 18 dolari, e vorba de cele care sunt folosite de ANSP și ele sunt cele mai exacte”,  a explicat Președintele.

Totodată, Igor Dodon a precizat că cele 100 mii de teste, care au fost procurate din China, fac parte din cele exacte. Acum autoritățile se pregătesc să le aducă la Chișinău. Transportarea acestora s-au arătat dispuși să o achite mai mult agenți economici, care vor să ajute statul.

Amintim că astăzi la Chișinău au fost aduse peste opt mii de teste, procurate din Fondul Global.

In this article