De azi, Moldova cumpără gaze naturale mai ieftine. Igor Dodon: Îmi doresc un preț mai mic și pe intern

De azi, țara noastră va importa gazele naturale din Rusia la un preț cu 10-15 dolari mai mic pentru mia de metri cubi. Anunțul a fost făcut de...

De azi, țara noastră va importa gazele naturale din Rusia la un preț cu 10-15 dolari mai mic pentru mia de metri cubi. Anunțul a fost făcut de președintele țării, Igor Dodon, la postul de televiziune PRIME.

“Formula pe care o avem presupune o reducere a prețului cu ziua de mâine (1 aprilie 2020). Noi ne dorim o reducere mai mare. Eu am vorbim cu președintele Gazprom, dl Alexei Miller, am vorbit cu Moldovagaz. Contractul pe care îl avem acum, importăm cu 176 dolari, presupune o reducere cu 10-15 dolari, dar noi ne dorim o reducere mai mare. Noi ne dorim măcar cu 15-20%. Îmi doresc să fie ieftinire și a tarifului pe intern”, a declarat Igor Dodon.

Anual, țara noastră consumă 2,5-3 miliarde de metri cubi de gaze, iar consumul de vârf este în perioada rece a anului. Contractul cu ”Gazprom” a fost semnat în anul 2007, când premier era Zinaida Greceanîi.

In this article