Tentativă de contrabandă cu 12 600 pachete de țigări destinate UE – deconspirată la Leușeni

Un șofer de camion este cercetat penal pentru tentativă de contrabandă cu 12 600 pachete de țigări. Produsele din tutun au fost descoperite în locuri special amenajate, cu...

Un șofer de camion este cercetat penal pentru tentativă de contrabandă cu 12 600 pachete de țigări. Produsele din tutun au fost descoperite în locuri special amenajate, cu scanerului aflat în dotarea vămii, într-un camion ce tranzita Republica Moldova, transporta marfă din Ucraina spre România.

Cazul a fost înregistrat la postul vamal Leușeni, în data de 18 februarie curent. Acționând în baza criteriilor analizei de risc, mijlocul de transport de model” Scania R440”, a fost supus controlului nedistructiv, iar în rezultat funcționarii vamali au stabilit bănuieli rezonabile, despre prezența în podeaua camionului a locurilor special adaptate.

Ca urmare a acțiunilor de specialitate, funcționarii vamali au constatat că autovehiculul a fost reutilat, prin montarea podelei duble în remorcă, în vederea tăinuirii produselor din tutun de la controlul vamal. De aici, funcționarii vamali au extras 12 600 pachete de țigări.

Suspectul, cetățean al Ucrainei, în vârstă de 42 de ani, a fost reținut pentru 72 de ore. Potrivit legii penale, infracțiunea de contrabandă cu mărfuri accizate se pedepsește cu închisoare de la 4 la 10 ani.

Urmărirea penală pe acest caz este exercitată de către Departamentul antifraudă și conformare din cadrul Serviciului Vamal în comun cu Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale.

In this article