Grup criminal organizat, specializat în migrația ilegală, destructurat

În cadrul unei cauze penale, polițiștii de frontieră din cadrul Direcției regionale Sud în comun cu procurorii PCCOCS au documentat pretinsele acțiuni ilegale ale doi conaționali din sudul...

În cadrul unei cauze penale, polițiștii de frontieră din cadrul Direcției regionale Sud în comun cu procurorii PCCOCS au documentat pretinsele acțiuni ilegale ale doi conaționali din sudul țării, care în scopul obținerii unui folos financiar au organizat intrarea ilegală pe teritoriul R. Moldova pentru trei cetățeni ucraineni.

Organizatorii ar fi primit de la victime în total suma de 7.000 dolari SUA.

Conform materialelor acumulate, fiecare din membrii grupului avea rolul său determinat în comiterea infracțiunii, de la preluarea și cazarea acestora, până la transportarea cu scopul părăsirii teritoriului R. Moldova.

Ca urmare au fost realizate percheziții la domiciliile organizatorilor de unde s-au ridicat mijlocul de transport, utilizat în transportarea cetățenilor ucraineni, și alte obiecte ce ar servi ca probe în cadrul cauzei penale. Unul din membrii grupului criminal a fost reținut pentru 72 de ore.

În continuare sunt întreprinse măsuri procesuale în vederea documentării și atragerii la răspundere a tuturor persoanelor implicate în acțiunea ilegală.

Până la pronunțarea unei hotărâri judecătorești, persoanele vizate în dosarul penal se prevalează de prezumția nevinovăției, potrivit legii.

In this article