Teatrul de Operă și Balet „Maria Bieșu” inundat de ploile torențiale din Chișinău: „Plânge Opera…”

Ploile torențiale care au lovit ieri Chișinăul au provocat daune semnificative în întreaga capitală, iar unul dintre cele mai afectate obiective a fost Teatrul de Operă și Balet...

Ploile torențiale care au lovit ieri Chișinăul au provocat daune semnificative în întreaga capitală, iar unul dintre cele mai afectate obiective a fost Teatrul de Operă și Balet „Maria Bieșu”.

Soprana Valentina Nafornița a publicat imagini dramatice din interiorul clădirii, arătând starea deplorabilă în care se află scena inundată. „Plânge Opera… Este strigător la cer. Ce siguranță poate avea artistul pășind pe scenă?”, a declarat artista, exprimându-și îngrijorarea.

Nafornița a adăugat că această situație ar trebui să fie un semnal de alarmă pentru autorități și o oportunitate de a investi în viitorul instituțiilor culturale din Republica Moldova.

În același timp, meteorologii au emis un nou Cod Portocaliu pentru ploi torențiale, care continuă să afecteze Chișinăul și alte regiuni ale țării.

În urma ploilor, Primăria a făcut apel la cetățeni să evite deplasările neesențiale și să fie atenți la posibilele pericole.

 

Pentru știri de ultimă oră, urmărește-ne pe canalul nostru de TELEGRAM!

In this article