Târgul de Crăciun prinde viață: Concerte și tradiții de iarnă în inima Capitalei

Primăria Chişinău invită locuitorii Chișinăului şi oaspeţii Capitalei la un spectacol de muzică populară și obiceiuri de Crăciun în data de 6 ianuarie, în Piața Marii Adunări Naționale,...

Primăria Chişinău invită locuitorii Chișinăului şi oaspeţii Capitalei la un spectacol de muzică populară și obiceiuri de Crăciun în data de 6 ianuarie, în Piața Marii Adunări Naționale, acolo unde este deschis în continuare cel mai mare Târg de Crăciun din țară. Pe scena din inima capitalei vor urca mai mulţi interpreţi de muzică populară care vor cânta şi înscena tradiții şi obiceiuri de Crăciun.

Începând cu ora 17:00, în centrul capitalei va răsuna muzică de fundal cu tematica sărbătorilor de iarnă. De la 18:00 la 18:20, lumea va putea urmări ceata de colindători care vor veni cu Steaua. Este vorba despre Maria Stoianov & Studioul „Buciumul”. Atmosfera va fi încinsă de dansatori.

Între 18:20-19:20 va fi un concert de Colinde, cântece de Stea și obiceiuri de Crăciun cu Orchestra de muzică populară „Folclor”, director artistic și prim-dirijor Petre Neamțu. Solişti: Vasile Iovu (nai), Nicolae Paliț, Silvia Goncear, Vasile Rusu (acordeon), Anatol Nunu (trompetă), Viorica Moraru, Sorin Zberea (clarinet), Diamanta Paterău, Valentin Butucel și Valentina Rusu.

Ulterior, până la 20:00, va evolua Fanfara „Chișinău” cu Igor Rusu și „Romanița”, iar până la 20.50 pe scenă vor urca Maria Iliuţ și „Crenguță de Iederă” & Ansamblul folcloric „Romanița”, Formaţia „Millenium”, după care, până la 22.00, va evolua Orchestra de muzică populară „Moldovlaska” și Adriana Ochişanu, Corina Țepeş, Iulian Corochi, Geta Burlacu, Maria Iliuţ & „Crenguță de Iederă”. Cu dansuri populare vor veni şi dansatorii din Ansamblul „Crenguță de Iederă”.

In this article