Tânărul care a sustras ceasuri în valoare de peste 5 milioane de lei, dintr-un magazin din capitală – condamnat la închisoare

Procuratura municipiului Chișinău a reprezentat acuzarea de stat într-o cauză pornită pentru săvârșirea unui atac tâlhăresc, care s-a soldat cu pronunțarea unei sentințe de condamnare. Așadar, potrivit sentinței...

Procuratura municipiului Chișinău a reprezentat acuzarea de stat într-o cauză pornită pentru săvârșirea unui atac tâlhăresc, care s-a soldat cu pronunțarea unei sentințe de condamnare.

Așadar, potrivit sentinței Judecătoriei Chișinău, sediul Buiucani din 21 aprilie 2023, un tânăr de 29 de ani, a fost recunoscut vinovat pentru săvârșirea infracțiunii de tâlhărie (art.188 alin.(5) din Codul penal), stabilindu-i-se o pedeapsă sub formă de închisoare pe un termen de 9 ani și 10 luni, cu executarea pedepsei în penitenciar de tip închis.

Procurorii i-au înaintat învinuirea pe faptul căinculpatul, la data de 18 decembrie 2015, în perioada de timp cuprinsă între orele 17:20 – 17:30, acţionând de comun de acord cu încă două persoane (în privinţa cărora a fost pronunţată sentinţă de condamnare la data de 23 martie 2020) precum şi împreună cu alte persoane neidentificate, după un plan bine determinat, fiind un grup criminal organizat în prealabil, pentru comiterea unui atac tâlhăresc, repartizându-şi între ei rolurile, s-au deghizat în haine milităreşti și cu cagule pe cap, deţinând asupra lor o armă de foc neletală, au intrat într-un magazin de ceasuri din centrul capitalei.

După ce au amenințat angajații magazinului, unul din ei a fost lovit cu arma în regiunea capului, în timp ce a încercat să stopeze acţiunile infracţionale.

În rezultatul atacului tâlhăresc, făptuitorii au sustras din vitrinele magazinului 38 de ceasuri cu valoarea cuprinsă între 60 400 lei și 490 000 lei.

În total, prejudiciul cauzat prin infracțiune constituie 5 047 000 lei.

Inculpatul și-a recunoscut vinovăția în comiterea faptelor imputate.

Sentința nu este definitivă și poate fi contestată cu apel la Curtea de Apel Chișinău, în termen de 15 zile.

In this article