Tânăra care și-a înjunghiat mama la Comrat ar putea ieși din Psihiatrie

La Spitalul Clinic de Psihiatrie se află acum circa 200 de pacienți cu afecțiuni mintale, care au comis infracțiuni. Șapte sunt femei, iar printre ele este și tânăra...

La Spitalul Clinic de Psihiatrie se află acum circa 200 de pacienți cu afecțiuni mintale, care au comis infracțiuni. Șapte sunt femei, iar printre ele este și tânăra care a fost găsită vinovată de moartea mamei ei, dar, din cauza tulburărilor psihice, a fost declarată iresponsabilă și trimisă la tratament forțat.

Nu se știe cât timp va sta internată la spital. Însă, revenirea ei în societate va depinde de concluzia medicilor psihiatri și a judecătorilor, transmite breakingnews.md cu referire la Tv8.md.

Până la această crimă, fata nu se afla la evidența medicilor psihiatri, iar bunica ei, cea care a crescut-o începând cu vârsta de 5 ani, nu cunoștea că ar suferi de vreo tulburare de acest fel.

Instanța a declarat-o iresponsabilă de fapta comisă și a decis să i se aplice tratament forțat, în cadrul unei instituții psihiatrice, cu regim sporit. Din acel moment s-au scurs mai bine de trei, iar în tot acest timp, persoana se află internată la spital.

„-Până când medicii nu se vor asigura că ea s-a tratat, apoi ei se vor adresa instanței și, dacă ea se va vindeca, va fi eliberată. – Am înțeles. – Ea a fost declarată iresponsabilă în timpul comiterii infracțiunii, afecțiunea nu a apărut după crimă”.

 

In this article