Tânăr de 25 de ani, originar din mun. Chișinău, condamnat la 8 ani de închisoare pentru trafic de droguri

La 17 ianuarie 2024, procurorii din cadrul Procuraturii mun.Chișinău au obținut o sentință de condamnare în privința unui tânăr acuzat de circulație ilegală a drogurilor în proporții deosebit...

La 17 ianuarie 2024, procurorii din cadrul Procuraturii mun.Chișinău au obținut o sentință de condamnare în privința unui tânăr acuzat de circulație ilegală a drogurilor în proporții deosebit de mari (art.217/1 alin (4) lit. d) din Codul penal).

Astfel, conform sentinței Judecătoriei Chișinău, sediul Buiucani ultimul a fost condamnat la 8 ani de închisoare, cu privarea de dreptul de a ocupa funcţii sau de a exercita activități ce țin de administrarea și gestionarea drogurilor, analoagelor acestora, a substanțelor ori medicamentelor cu efect puternic pe un termen de 3 ani. Sentința nu este definitivă și poate fi contestată cu apel în termen de 15 zile la Curtea de Apel Chișinău.

Inculpatul a pledat nevinovat. Acesta s-a eschivat de la prezentarea în instanța de judecată, fiind anunțat în căutare.

În cadrul urmăririi penale s-a constatat că, inculpatul, până la 02 decembrie 2020, se îndeletnicea cu comercializarea drogurilor, procurându-le de la persoane neidentificate. În urma unei percheziții corporale de la acea dată, asupra inculpatului a fost depistat şi ridicat un pachet cu substanţă stupefiantă „PVP” în cantitate de 1,95 grame şi un pachet de substanţă stupefiantă „marijuana” în cantitate de 0,85 grame.

La fel, în rezultatul cercetării apartamentului închiriat de inculpat, s-au depistat: substanţa „PVP” în cantitate de 43,16 de grame, substanţa psihotropă de tip „amfetamină”, în cantitate de 7,61 grame, „marijuana” în cantitate de 19,27 grame, cântar electronic pe care, conform raportului de expertiză au fost găsite particule de „PVP” și un alt cântar electronic pe care au fost depistate urme de „heroină”.

Conform Listei substanţelor stupefiante, psihotrope şi a plantelor care conţin astfel de substanţe, depistate în traficul ilicit, precum şi cantităţile acestora, aprobată prin Hotărârea Guvernului Republicii Moldova nr. 79 din 23 ianuarie 2006, „PVP” este inclusă în categoria substanţelor stupefiante, iar cantitatea ce depăşeşte cuantumul de 1 gram reprezintă proporţii deosebit de mari, substanţa „amfetamină” este inclusă în categoria substanţelor psihotrope, iar cantitatea ce depășește 1 gram reprezintă proporţii deosebit de mari. „Marijuana” este inclusă în categoria substanţelor stupefiante, iar cantitatea cuprinsă între 2 și 500 de grame, reprezintă proporţii mari.

NOTĂ: Persoana acuzată de săvârșirea unei infracțiuni este prezumată nevinovată până când vinovăția sa nu va fi constatată printr-o hotărâre judecătorească de condamnare definitivă.

!!!Atenționăm tinerii să nu se aventureze în activități suspecte și să denunțe orice încercare de a-i atrage în comiterea infracțiunilor inclusiv celor legate de trafic de droguri, pentru evitarea sancțiunilor dure care pot surveni.

In this article