7 oameni au fost găsiți morți în două case, lângă Chicago

Autorităţile dintr-o suburbie a oraşului Chicago, în nordul Statelor Unite, caută un tânăr suspectat că ar fi implicat în moartea a şapte persoane găsite în două case din...

Autorităţile dintr-o suburbie a oraşului Chicago, în nordul Statelor Unite, caută un tânăr suspectat că ar fi implicat în moartea a şapte persoane găsite în două case din apropiere. Luni, „şapte persoane au fost găsite împuşcate mortal”, a declarat Bill Evans, şeful poliţiei din oraşul Joliet, la sud-vest de Chicago, în cursul unei conferinţe de presă transmise de televiziunea americană.

„Căutăm un suspect pe nume Romeo Nance”, de 23 de ani, care locuieşte în imediata apropiere a celor două case în care au fost găsite corpurile, a adăugat poliţistul.

Serviciile sale au difuzat imagini cu o maşină şi cu plăcuţa de înmatriculare pe care autorităţile le urmăresc, relatează AFP, citată de Agerpres.

Este acelaşi vehicul care este căutat pentru alte infracţiuni, duminică, atunci când un bărbat a fost ucis şi altul grav rănit de focuri de armă în acelaşi oraş Joliet.

Statele Unite

plătesc un preţ foarte mare pentru răspândirea armelor de foc pe teritoriul său şi pentru uşurinţa cu care americanii au acces la ele.

Ţara are mai multe arme individuale decât locuitori: un adult din trei deţine cel puţin o armă şi aproape un adult din doi locuieşte într-o casă în care există o armă.

Consecinţa acestei proliferări este rata foarte mare a deceselor prin arme de foc în Statele Unite, fără comparaţie cu cea din alte ţări dezvoltate.

ACTUALIZARE 09.35. Suspectul a murit după o confruntare cu poliția, după ce reușise să ajungă în Texas. Polițiștii cred că Romeo Nance, în vârstă de 23 de ani, s-a sinucis după ce a fost înconjurat de forțele de ordine, potrivit BBC. Nance este suspectat și pentru a opta crimă – un bărbat care a fost ucis duminică.

In this article