Tânăr de 19 ani reținut pentru introducerea drogurilor în Moldova prin contrabandă din UE

Procurorii PCCOCS și ofițerii Poliției de Frontieră anunță reținerea unui tânăr de 19 ani pentru introducerea în Moldova a drogurilor din UE, estimate pe piața neagră la circa...

Procurorii PCCOCS și ofițerii Poliției de Frontieră anunță reținerea unui tânăr de 19 ani pentru introducerea în Moldova a drogurilor din UE, estimate pe piața neagră la circa 600.000 lei.

Drogurile de tip hașiș, ecstasy, MDMA și LSD au fost introduse-în țară prin punctul de trecere a frontierei de la Leușeni, în interiorul unui colet neînsoțit, . Potrivit declarațiilor, drogurilor urmau să fie puse în vânzare pe piața online din Moldova.

La solicitarea Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS), tânărul învinuit a fost plasat în arest preventiv. Investigațiile continuă și în privința altor membri ai grupului infracțional, timp în care persoanele beneficiază de prezumția nevinovăției, potrivit legii.

Acțiuni de amploare împotriva traficului ilegal de droguri: depistate hașiș, ecstasy, MDMA (brut) și timbre LSD aduse prin contrabandă din UE pentru piața online din Moldova. În context, pe parcursul a patru luni, ofițerii Poliției de Frontieră sub conducerea Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale au documentat activitatea ilegală a unui grup infracțional specializat în introducerea și distribuția de droguri  pe teritoriul R. Moldova.

 

In this article