Tânăr condamnat la închisoare pentru viol

La 27 februarie 2023, a fost pronunțată sentința Judecătoriei Chișinău, sediul Buiucani, pe o cauza penală remisă în judecată de către Procuratura mun. Chișinău, Oficiul Buiucani.          Astfel,...

La 27 februarie 2023, a fost pronunțată sentința Judecătoriei Chișinău, sediul Buiucani, pe o cauza penală remisă în judecată de către Procuratura mun. Chișinău, Oficiul Buiucani.         

Astfel, potrivit sentinței, un tânăr de 24 de ani, a fost recunoscut vinovat de săvârșirea infracțiunii de viol (art. 171 alin.(1) din Codul penal), stabilindu-i-se o pedeapsă sub formă de închisoare pe un termen de 5 ani, cu executarea pedepsei în penitenciar de tip semiînchis.

Potrivit învinuirii înaintate de către acuzatorii de stat, inculpatul, în noaptea de 27 martie 2022, în timp ce se afla în ospeție la victimă, într-un apartament, situat în sectorul Buiucani al capitalei, fiind în stare de ebrietate alcoolică, prin constrângere fizică și psihică, i-a aplicat ultimei o lovitură puternică cu pumnul în regiunea ochiului stâng, apucând-o de gât și amenințând-o cu moartea, a întreținut cu ea un raport sexual forțat.

Inculpatul a pledat nevinovat.

În privința acestuia a fost aplicată măsura preventivă sub formă de arest preventiv până la intrarea sentinţei de condamnare în vigoare, cu menţinerea măsurilor de căutare a acestuia în baza dosarului de căutare, pornit de către Inspectoratul de Poliţie Buiucani al Direcției de Poliție a municipiului Chişinău.

Sentința nu este definitivă și poate fi contestată cu apel în termen de 15 zile la Curtea de Apel Chișinău.

In this article