Tânăr condamnat la 8 ani de închisoare pentru că și-a omorât consăteanul cu un ciocan

Prin sentința Judecătoriei Orhei, sediul Telenești, din 29 noiembrie 2022, un tânăr, a fost condamnat la închisoare pe un termen de 8 ani, cu executarea pedepsei în penitenciar...

Prin sentința Judecătoriei Orhei, sediul Telenești, din 29 noiembrie 2022, un tânăr, a fost condamnat la închisoare pe un termen de 8 ani, cu executarea pedepsei în penitenciar de tip închis, pentru comiterea infracțiunii de omor.
Așadar, potrivit actului de învinuire, tânărul este acuzat că, la 05.06.2022, în jurul orei 11:00, în timp ce se afla într-un sat din raionul Telenești, la consăteanul său în ospeție, în urma unui conflict spontan apărut, drept urmare a consumului de alcool, i-a aplicat victimei, care stătea la masa din ogradă, două lovituri cu un baros în regiunea capului, cauzându-i potrivit raportului de expertiză judiciară medico-legală, vătămări corporale, în urma cărora victima a decedat pe loc.
Instanța de judecată a dispus încasarea din contul inculpatului a sumei de 404 100 lei, pentru repararea prejudiciului cauzat prin infracțiune, care include prejudiciul material și moral achitat în beneficiului succesorului părții vătămate, precum și cheltuieli judiciare.
Inculpatul și-a recunoscut vinovăția în săvârșirea faptelor de care a fost acuzat.
În privința inculpatului a fost menținută măsura preventivă sub formă de arest preventiv până la intrarea sentinței de condamnare în vigoare.
Sentința nu este definitivă și poate fi contestată cu apel în termen de 15 zile la Curtea de Apel Chișinău.
In this article