Taberele de Vară din Chișinău: Primăria Capitalei pregătește activități speciale pentru copii

Primarul General, Ion Ceban, oferă informații importante tuturor părinților, care nu știu cum să obțină bilete de odihnă pentru copiii lor, în cadrul Taberelor de Vară din Capitală,...

Primarul General, Ion Ceban, oferă informații importante tuturor părinților, care nu știu cum să obțină bilete de odihnă pentru copiii lor, în cadrul Taberelor de Vară din Capitală, pentru sezonul estival 2024.

Astfel, făcând referire la Direcția Generală Educație, Tineret și Sport, edilul îndeamnă părinții să urmeze următorii pași:

1.Să depună o cerere la instituția de învățământ, unde copilul își desfășoară studiile, inclusiv la școala sportivă pentru biletul în tabăra sportivă.
2.Cererile vor fi procesate de către administrația instituției de învățământ, care va informa părinții cu privire la:
-Disponibilitatea taberelor;
-Schimburile organizate;
-Numărul de bilete disponibile.

Cu privire la Tabere sportive, Ion Ceban, precizează că, beneficiari ai biletelor în taberele sportive sunt doar elevii care frecventează o școală sportivă din municipiul Chișinău. „În acest caz, părinții trebuie să se adreseze administrației școlii sportive frecventate de copil pentru informații suplimentare și înregistrare, prezentând o cerere, respectiv actul de identitate al copilului”, a mai adăugat Primarul General.

3.Ulterior, la sosirea în tabără (indiferent de statutul acesteia), persoana care însoțește copilul, reprezentantul legal al acestuia, va prezenta următoarele acte:
-Biletul de odihnă (original);
-Copia cu poză a certificatului de naștere al copilului autentificată de către administrația instituției de învățământ sau copia buletinului de identitate al minorului;
-Certificatul medical al elevului (forma 027), inclusiv informații despre imunizare (oferit de către medicul de familie).

„Primăria Chișinău încurajează părinții să profite de această oportunitate pentru a asigura copiilor o vacanță activă și petrecută în siguranță. Programul Odihna de Vară 2024 oferă copiilor o varietate de activități recreative și educative, ajutându-i să-și dezvolte abilitățile, să socializeze și să se bucure de experiențe memorabile”, a conchis Ion Ceban.

Amintim că, oferta educațională pentru sezonul estival 2024 cuprinde:
3 tabere cu sejur constant – https://cutt.ly/ketEgu1L
15 tabere cu sejur de zi – https://cutt.ly/2etEgCAB
14 tabere sportive – https://cutt.ly/retEhwzi
13 centre extrașcolare – https://cutt.ly/ketEhz4U

In this article