SUA testează o rachetă hipersonică cu posibilități nucleare: Poate lovi MOSCOVA în mai puţin de 30 minute

SUA au făcut un test cu o rachetă hipersonică încărcată cu capacităţi nucleare, care poate lovi Moscova sau Beijingul în mai puţin de 30 de minute. Racheta nucleară...

SUA au făcut un test cu o rachetă hipersonică încărcată cu capacităţi nucleare, care poate lovi Moscova sau Beijingul în mai puţin de 30 de minute.

Racheta nucleară hipersonică este concepută pentru a contracara ameninţarea militară în creştere a Chinei şi Rusiei.

SUA dispun de 400 de rachete ICBM

 

Oficialii militari au declarat că scopul testului a fost de a arăta „disponibilitatea forţelor nucleare americane şi de a oferi încredere în descurajarea nucleară a naţiunii”, pe fondul temerilor legate de ameninţarea tot mai mare a unei confruntări cu Federația Rusă şi China.

Demonstraţia a fost făcută cu o rachetă balistică intercontinentală (ICBM) neînarmată Minuteman III, care a decolat la ora locală 12:56 PT, de la Baza Forţelor Spaţiale „Vandenberg”, din California. Racheta a călătorit mai mult de 4.000 de mile (6.500 km), la viteze de peste 15.000 de mile pe oră (24.000 km/h), până la un poligon de testare din Insulele Marshall din Oceanul Pacific.

Racheta dezvoltată de americani atinge o viteză de 23 de ori mai mare decât cea a sunetului şi poate lovi, de pe teritoriul SUA, Moscova sau Beijingul în mai puţin de 30 de minute.

Actuala forţă ICBM de care dispun SUA este formată din 400 de rachete Minuteman III, amplasate situate la Bazele Aeriene 90 F.E. Warren, Wyo, 341 Malmstrom, Mont. şi 91 Minot, N.D.

Sursa

In this article