SUA și UE va susține Ministerul de Interne în realizarea obiectivelor de dezvoltare

Ministrul Afacerilor Interne, Andrei Năstase a avut o întrevedere oficială cu Șeful Delegației UE în Republica Moldova, E. S. Peter Michalko și cu Ambasadorul SUA în Republica Moldova,...

Ministrul Afacerilor Interne, Andrei Năstase a avut o întrevedere oficială cu Șeful Delegației UE în Republica Moldova, E. S. Peter Michalko și cu Ambasadorul SUA în Republica Moldova, E.S. Dereck J.Hogan, transmite Breaking News.

Oficialii au discutat despre dezvoltarea relațiilor de colaborare existente și posibilitățile de continuare a proiectelor comune pe domeniile gestionate de MAI, care vor spori gradul de securitate în țară.

Ministrul Afacerilor Interne a menționat că prioritățile de activitate ale ministerului vor fi stabilite în baza programului Guvernului nou investit, iar pentru ca aceste priorități să aducă rezultate, suportul partenerilor de dezvoltare este unul important și așteptat.

Astfel, șeful Delegației UE în Republica Moldova, E. S. Peter Michalko a asigurat MAI de suportul continuu pentru reforme pe baza de proiecte de twinning, proiecte cumune cu societatea civila, etc.

În cadrul dialogului, Ambasadorul SUA în Republica Moldova, E.S. Dereck J. Hogan a subliniat importanța identificării priorităților conducerii noi, care ulterior vor fi un indicator bun în realizarea obiectivelor comune de colaborare.

La final, înalții reprezentanți ai UE și SUA și-au exprimat deschiderea și interesul pentru a oferi în continuare suportul necesar Ministerului Afacerilor Interne, dar și Guvernului.

In this article


Join the Conversation