SUA îndeamnă cetățenii americani din Liban să părăsească țara

Ambasada SUA în Liban a emis joi un avertisment pentru cetățenii americani din această țară, îndemnându-i să își organizeze plecarea cât mai rapid posibil, utilizând opțiunile comerciale de...

Ambasada SUA în Liban a emis joi un avertisment pentru cetățenii americani din această țară, îndemnându-i să își organizeze plecarea cât mai rapid posibil, utilizând opțiunile comerciale de transport disponibile.

De asemenea, ambasada a recomandat cetățenilor americani care aleg să rămână în Liban să-și pregătească planuri pentru situații de urgență.

Această recomandare vine ca urmare a unei situații de securitate incerte din regiune, care a inclus atacuri în sudul Israelului și incidente la granița dintre Israel și Liban.

Ambasada SUA a evacuat deja personalul său neesențial și familiile personalului aflat în Beirut. Departamentul de Stat al SUA a emis, de asemenea, o alertă de călătorie prin care le-a cerut cetățenilor americani să evite călătoriile în Liban din cauza situației de securitate imprevizibile.

De asemenea, Armata israeliană a anunțat că a efectuat atacuri asupra pozițiilor mișcării proiraniene Hezbollah din Liban. Detalii suplimentare nu au fost furnizate.

In this article