Statul va oferi 58 mln lei pentru proiectele rurale

Circa 58 milioane de lei vor fi oferiți din bugetul de stat pentru îmbunătățirea nivelului de trai și de muncă în localitățile rurale. Banii vor fi oferiți pentru...

Circa 58 milioane de lei vor fi oferiți din bugetul de stat pentru îmbunătățirea nivelului de trai și de muncă în localitățile rurale. Banii vor fi oferiți pentru realizarea a 69 de proiecte de îmbunătățire și dezvoltare a infrastructurii economice, diversificarea economiei și dezvoltarea localităților rurale.

Secretarul de Stat în Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, Dorin Andros, a precizat că în total au fost recepționate 103 dosare, cu o valoare totală de circa 160 de milioane de lei.

Pentru realizarea proiectelor de dezvoltare a infrastructurii economice publice rurale și renovarea localității rurale, valoarea subvenției acordate de stat va constitui 80% din valoarea investiției eligibile, dar nu va depăși suma de 3 milioane de lei. Pentru proiectele de diversificare a economiei rurale prin activități non-agricole, valoarea subvenției acordate va constitui 50% din valoarea investiției eligibile, dar nu va depăși suma de 1 milion de lei.

In this article